Відбулося засідання робочої групи з напрацювання Стратегії адаптації галузей Львівщини у соціально-економічному напрямку

Відбулося засідання робочої групи з напрацювання Стратегії адаптації галузей Львівщини у соціально-економічному напрямку

12.04.2022

У Львівській обласній раді сьогодні, 12 квітня, відбулося перше засідання робочої групи соціально-економічного напрямку з підготовки Стратегії адаптації базових галузей економіки Львівщини до умов воєнного стану та соціально-економічного розвитку області у післявоєнний період.

Участь в обговоренні під керівництвом голови комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимира Квурта взяли голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інновацій Юрій Раделицький, депутат облради Северин Хобзей, завідувач кафедри державного управління Українського католицького університету Віктор Борщевський, декан економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Ростислав Михайлишин, директор Інституту міжнародних економічних досліджень Володимир Волошин, викладач Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З.Гжицького Марія Флейчук, експерт громадської організації «Європейський діалог» Олександр Софій.

Під час засідання обговорили питання вирішення базових потреб внутрішньо переміщених осіб, адаптації основних галузей економіки, продовольчої безпеки, а також проаналізували можливості економічного розвитку Львівщини у післявоєнний період.

Як повідомив Володимир Квурт, до наступного засідання члени експертної групи підготують пропозиції до Стратегії адаптації галузей Львівщини до умов воєнного часу та на післявоєнний період.

«Пропозиції міститимуть рекомендації і напрацювання про те, що необхідно робити сьогодні, у воєнний час, і на чому варто зосередитися після війни. Ми узагальнимо позицію експертів, щоб обласна рада могла оформити і ухвалити таку Стратегію», - зауважив Володимир Квурт.