Викладачі-медики опановують сучасні навички допомоги військовим та цивільним пацієнтам у надзвичайних ситуаціях

Викладачі-медики опановують сучасні навички допомоги військовим та цивільним пацієнтам у надзвичайних ситуаціях

15.01.2024


Упродовж тижня викладачі Львівського фахового медичного коледжу  післядипломної освіти проходять навчання у Республіці Польщі  в межах проєкту «Українсько-польська навчальна програма для працівниць обласних центрів екстреної медичної допомоги».

50-годинний навчальний курс включає виконання завдань у сфері екстреної медицини та елементів, пов’язаних з веденням бойових дій або в ситуаціях прямої терористичної загрози.

Значну увагу на курсі приділено посиленню стійкості – вивченню основ психологічної підтримки та психоемоційного відновлення. 

«Отриманий досвід є безцінним. Дякуємо за комфортні умови, корисну інформацію, набуті навички, обмін досвідом та підтримку на усіх етапах навчання. Ми точно збагатилися і знаннями, і знайомствами. Щасливі, що нам випала нагода провести ці п'ять днів у колі однодумців. Дякуємо польському народу за підтримку, а всім причетним до організації тренінгу – за вкрай важливі навички», – зазначили викладачі.

Навчання відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою першої леді Олени Зеленської .