Юрій Холод провів zoom-нараду з актуальних питань життєдіяльності області

Юрій Холод провів zoom-нараду з актуальних питань життєдіяльності області

01.04.2021

Про стан захворюваності на коронавірус, боротьбу з сезонними пожежами в екосистемах та Конкурс проєктів регіонального розвитку йшлося сьогодні, 1 квітня, під час zoom-наради заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода з головами районних рад Дрогобицького, Самбірського, Стрийського районів та територіальних громад цих територій.

Як повідомив Юрій Холод, станом на сьогодні в області майже 72% ліжок, відведених для госпіталізації хворих на COVID-19, зайняті.

«Кількість хворих в стаціонарах, на жаль, зростає, а вільних ліжок стає все менше. Тому продовжуємо працювати над збільшенням кількості ліжкомісць в лікарнях. Також важливо усім дотримуватися карантинних обмежень», - підкреслив заступник голови Львівської обласної ради.

Крім того, Юрій Холод акцентував на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців щодо недопущення сезонних пожеж.

«Перед великодніми святами розпочинається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Маємо звернутися до людей і наголосити на важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності. Адже торік в області вигоріло понад 1000 га полів та лісу. Від січня до травня 2020-го сталося понад 2,5 тисячі пожеж в екосистемах. Горіло у всіх районах Львівщини. Пошкоджені вогнем були газові труби та оселі, загинули тисячі тварин та навіть люди», - наголосив заступник голови облради.

На завершення наради Юрій Холод закликав керівників громад готувати і подавати заявки на Конкурс проєктів регіонального розвитку.

«Чекаємо від Вас проєкти до 26 квітня включно. І з радістю допоможемо Вам їх реалізувати», - підсумував Юрій Холод.