Змінимо країну разом: в обласній раді дали старт конкурсам міжрегіональних обмінів

Змінимо країну разом: в обласній раді дали старт конкурсам міжрегіональних обмінів

27.07.2021

Сьогодні, 27 липня, перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник вручив сертифікати переможцям конкурсів міжрегіональних обмінів у межах програми «Змінимо країну разом».

«За кожним проєктом цієї програми, що реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна», стоїть важлива об’єднавча ініціатива для розвитку і зміцнення нашої держави.

Від імені голови Львівської обласної ради Ірини Гримак та від себе особисто щиро вітаю переможців конкурсу проєктів міжрегіональних обмінів.

Бажаю натхнення та енергії в реалізації ідей», - зауважив Євгеній Гірник.

22 липня затверджено перелік переможців Програми «Змінимо країну разом»: 29 проєктів, які отримають фінансування на реалізацію своїх ініціатив. Серед них: 13 освітніх, 13 культурних і 3 медійні міжрегіональні ініціативи загальним бюджетом понад 2,6 млн грн.

На території Львівської області буде реалізовано 26 проєктів, на фінансування яких Львівською обласною радою виділено 2 млн грн. Сьогодні дано старт 24-ом із них шляхом підписання угод про спільну реалізацію проєктів.

Як відомо, голова Львівської обласної ради, голова Правління Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Ірина Гримак ініціювала в 2021 році розширення території дії Програми та збільшення розміру гранту до 100 тис грн.

«Завдяки цьому маємо в 2021 році 9 проєктів у співпраці з Луганщиною, 7 із Донеччиною, 5 – Дніпропетровщиною, по 3 – із Запорізькою і Харківською областями та 1 із Сумською.

У межах 29 проєктів-переможців передбачається провести 8 обмінних візитів, 9 онлайн-зустрічей, 3 фестивалі, понад 20 спільних екскурсій, 6 майстер-класів, 4 концерти, 3 семінари тощо. Це спільні заходи на території Львівщини і в східних областях України», - розповіла виконавча директорка Асоціації ОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Довідково:

Львівська обласна рада, починаючи з 2018 року, підтримує проєкти міжрегіональної співпраці в освітній, культурній і медійній сфері у рамках програми «Змінимо країну разом», яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна». За три роки успішно втілено 99 проєктів, скерованих на інтеграцію українців, пізнання культури і традицій різних регіонів, подолання негативних стереотипів.