Депутати обласної ради та ветерани 125 бригади ТрО вшанували пам`ять полеглих захисників України

Депутати обласної ради та ветерани 125 бригади ТрО вшанували пам`ять полеглих захисників України

03.02.2024

 

Лютий 2023 року для українських захисників зі 125 бригади ТрО ЗСУ був особливо важким. На початку місяця території, які утримував один з батальйонів бригади, були атаковані ворогом.
 

Протягом кількох днів важких боїв нашим захисникам вдалося відбивати штурм та таки втримати позиції поблизу Бахмута. На жаль, для багатьох захисників - ціною власного життя. 
В пам`ять про загиблих та зниклих безвісти побратимів ветерани 125 бригади територіальної оборони організували товариський благодійний матч з футзалу. На запрошення військових відгукнулася команда Львівської обласної ради.

«Ці дні лютого дня нас є днями пам`яті про наших побратимів. А оскільки підрозділи бригади продовжують тримати лінію фронту і завжди потребують допомоги – то ми сьогодні, завдяки цьому футбольному протистоянню, хочемо підтримати наших захисників. Збираємо кошти й з учасників поєдинку, і з глядачів, і з усіх небайдужих, хто може допомогти, на ремонт авто та закупівлю дронів для 5 батальйону бригади» - розповів ветеран 125 бригади ТрО ЗСУ Валерій Шажко.

Серед учасників поєдинку – полковник Михайло «Сокіл». Чоловік з початку повномасштабного вторгнення, попри пенсійний вік, долучився до Сил територіальної оборони. Після півтора року служби звільнився та організовує побратимам допомогу. 

«Віримо в нашу перемогу, віримо в ЗСУ. Всіма силами допомагаємо побратимам та об`єднуємо усіх навколо організації допомоги бригаді. Тому такі поєдинки, як сьогоднішня футбольна зустрічі, дуже важливі. Ми тут також показуємо незламний дух наших захисників, які навіть після травм продовжують наближати перемогу України!» - зазначив полковник Михайло «Сокіл».

Команда депутатів Львівської обласної ради вже не вперше долучається до благодійних заходів в підтримку бригад Збройних Сил України. Народні обранці наголошують, що надзвичайно важливо усіма силами та методами підтримувати українських захисників.
   
 «Ми відгукнулися на пропозицію ветеранів одразу. Долучаємося до зборів регулярно, як тільки десь з`являється трохи вільного часу, після роботи. І кожна передана на фронт допомога мотивує все більше і більше донатити, й допомагати військовим, волонтерам та органам місцевого самоврядування закривати необхідні збори» - пояснив представник уповноваженого з прав людини у Львівській області, депутат обласної ради Тарас Подвірний.

Долучитися до збору коштів на ремонт авто та закупівлю дронів для 5 батальйону 125 бригади може кожен – Monobank: 5358380880098200.