Розпочала роботу XXII сесія Львівської обласної ради

Розпочала роботу XXII сесія Львівської обласної ради

27.02.2024

Сьогодні, 27 лютого, стартувала XXII чергова сесія Львівської обласної ради.

На початку засідання депутати вшанували хвилиною мовчання Героїв, які загинули у російсько- українській війні.

«24 лютого минуло два роки від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну і незламної стійкості українців у боротьбі проти окупантів. Це вторгнення стало кульмінацією загарбницької війни, яку росія розпочала 10 років тому з анексії Криму й окупації Донбасу.

Проте вже два роки український народ несе тягар агресії та захищає свою свободу і незалежність. Зараз ми об’єднані, як ніколи. І ми сміливі – наші героїчні воїни – солдати і добровольці з різних куточків України завдають нищівної поразки ворогу навіть ціною власного життя.

Сьогодні Львівщина прощається з Василем Кольбухом з села Магерів Добросинсько-Магерівської громади,  львів’янами Тарасом Сороколітом та Олегом Паніним, Володимиром Бахчиванжи уродженцем міста Бердянськ Запорізької області, Петром Лопатовським з села Стоянці Мостиської громади, Ігорем Грицаном зі селі Великі Дідушичі Стрийської громади. 

Вічна пам'ять загиблим!»  - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Опісля з проповіддю до депутатів звернувся капелан отець Андрій.

Сьогодні у порядку денному сесії - понад 40 питань. Зокрема, вони стосуються низки майнових та екологічних питань, призначення переможців конкурсів на посади керівників комунальних установ. 

Також планують заслухати інформацію щодо стану виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина» та внесення змін до рішення щодо обрання постійних комісій.