В Клінічному центрі дитячої медицини вперше трансплантували нирку за програмою медичних гарантій

В Клінічному центрі дитячої медицини вперше трансплантували нирку за програмою медичних гарантій

02.02.2024

Цього тижня оперативне втручання у межах Програми медичних гарантій на 2024 рік провели хірурги Клінічного центру дитячої медицини та Львівської обласної клінічної лікарні.

«Попередні трансплантації проводили у рамках пілотного проєкту Міністерства охорони здоров'я України. З 2024 року фінансування трансплантації органів відбувається у межах Програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України. Це дуже важливий крок для української медицини. Трансплантологія в Україні розвивається, а чіткі умови фінансування та визначений маршрут для пацієнта лише посилять цю динаміку», – розповіла медичний директор Центру Олена Козлова.

В Клінічному центрі дитячої медицини створено усі можливості для комплексної медичної допомоги пацієнтам, які потребують пересадки нирки. Пацієнти, яким здійснюють пересадку органів, отримують обсяг послуг доопераційного періоду, трансплантацію та післяопераційний супровід. Цей комплекс дій дозволить підвищити шанси на успішну операцію та зменшити ризик ускладнень.

«Для пацієнтів нічого не змінилось і вони безплатно отримуватимуть увесь обсяг необхідної допомоги», – повідомив дитячий нефролог лікарні Роман Андруневич.

Дані про пацієнтів, які потребують трансплантації, вносять в лист очікування центру трансплантації, а також до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ)*.

Прийом пацієнтів відбувається за попереднім записом. Вибрати зручний час візиту можна, зателефонувавши до реєстратури у будні дні з 8:00 до 16:00 год за номерами (032) 270 22 07, (063) 189 70 50, (097) 150 70 53.

У разі невідкладної потреби можна звернутися до приймального відділення, яке працює цілодобово. Телефон (032)270 81 68.