На Львівщині ще 35 водіїв «швидкої» отримали фах екстреного медичного техніка

На Львівщині ще 35 водіїв «швидкої» отримали фах екстреного медичного техніка

24.04.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти» ще 35 водіїв комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» склали державний кваліфікаційний іспит за професією «Екстрений медичний технік».

«Екстрених медичних техніків на Львівщині більшає. Уже п'ята група із 35 водіїв екстреної медичної допомоги  успішно склала державний кваліфікаційний іспит за професією «Екстрений медичний технік».

Слухачі пройшли тестовий контроль, закріпили навички та отримали свідоцтва про успішне завершення навчання», - повідомили в медколеджі.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф подякував Львівському медичному фаховому коледжу післядипломної освіти за здобуті вчорашніми водіями знання, які дозволять їм і надалі якісно працювати, брати на себе відповідальність і служити во благо людського життя і здоров’я.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги» з 1 січня 2025 року усі бригади екстреної медичної допомоги будуть комплектуватися з екстрених медичних техніків та парамедиків. Ці фахівці надаватимуть невідкладну медичну допомогу та мають підтримувати стан пацієнтів у критичних ситуаціях.