У Будинку воїна знімають фільм про Героя України Тараса Бобанича «Хаммера»

У Будинку воїна знімають фільм про Героя України Тараса Бобанича «Хаммера»

19.04.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок воїна» тривають зйомки документального фільму «Хаммер» про Героя України – Тараса Бобанича «Хаммера».

За словами головного режисера майбутньої стрічки Олексія Кочергіна, на прикладі справжнього патріота Тараса Бобанича хочемо розповісти світу, як народжуються справжні герої в Україні.

«Ми спілкуємося з дружиною, батьками, друзями, побратими Тараса. Дізнаємось, як жив Герой України у мирний час, про його досвід роботи у Львові та історію служби на передовій.

Це стрічка про людину, яка робила і творила великі справи всупереч умовам, коли добровольчі рухи були поза законом. Такі герої, як Тарас Бобанич, демонстрували, що вони сміливі і готові віддати найцінніше – власне життя. Це фільм приклад для наслідування наступним поколінням українців»,- розповів Олексій Кочергін.

Тарас Бобанич (Хаммер) –  український військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», учасник російсько-української війни. Герой України (2022 р., посмертно). Прадід Тараса був Українським січовим стрільцем.