Депутати Львівської обласної ради виділили гроші на розвиток підприємництва на селі та підтримку органічного виробництва

Депутати Львівської обласної ради виділили гроші на розвиток підприємництва на селі та підтримку органічного виробництва

18.02.2021

Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки, яку ухвалила сьогодні, 18 лютого, Львівська обласна рада, передбачили конкурсну основу для підтримки мікро- та малого аграрного бізнесу на селі.

Велика частина нової програми присвячена також забезпеченню розвитку підприємництва та органічного виробництва.

На реалізацію програми в обласному бюджеті передбачили 17 млн грн.

У тому числі заплановано підтримку учасників АТО (ООС), які отримали землю і здійснюють на ній приватне виробництво, а також стимулювання аграріїв у вигляді часткового відшкодування витрат за придбання та використання біологічних засобів захисту рослин.

Учасниками програми можуть бути сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, сільськогосподарські кооперативи, фізичні особи-підприємці, сімейні фермерські господарства, фізичні особи.

Як зауважив голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрій Раделицький, учасникам АТО (ООС) в кожному заході програми надається пріоритетність.

Програма покликана сприяти нарощуванню сільськогосподарського виробництва, збільшенню доданої вартості в аграрному секторі як передумови формування самодостатніх територіальних громад.

Виконання програми, за прогнозами профільного департаменту ОДА, має збільшити обсяги виробництва валової сільськогосподарської продукції на 3%.