Медики закликають вакцинуватися від COVID-19

Медики закликають вакцинуватися від COVID-19

22.09.2022

Львівщина отримала майже 30 тисяч доз вакцини «Комірнаті» від «Пфайзер» 

Як інформує Львівський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, у пунктах щеплення області вакцина буде доступна вже завтра.
Також напередодні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи «COVAX» доставив в Україну 400 тисяч доз мРНК-вакцини проти COVID-19 «Comirnaty» виробництва «Pfizer-BioNTech». Планово для Львівщини передбачено понад 43 тисячі доз, проте коли доставлять решту доз поки невідомо.

Як зазначають у МОЗ, особливістю цієї партії вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech є те, що її не потрібно розбавляти фізіологічним розчином. Вона відразу готова до використання, перед ін’єкцією вакцину потрібно лише розморозити. 

Перша партія, 500 тисяч доз, такої вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech була доставлена в Україну 23 липня 2022 року. Також 4 серпня ЮНІСЕФ у межах «COVAX» доставив 100 тисяч доз вакцини Janssen (Jcovden). 

На Львівщині зараз також доступні вакцини «Коронавак» і «Янссен»

Медики нагадують, що в осінньо-зимовий період захворюваність на COVID-19 зростає. Тому особливо важливо вакцинуватись та отримати захист.