На Львівщині планують створити мобільні діагностичні бригади

На Львівщині планують створити мобільні діагностичні бригади

08.11.2021

Мешканців Львівщини необхідно охопити якісною медичною діагностикою. Для цього планується створення мобільних бригад медпрацівників, які відвідуватимуть найвіддаленіші куточки області з метою виявлення, попередження загострень та ускладнень наявних хвороб людини.

Про це йшлося сьогодні, 8 листопада, під час зустрічі голови Львівської обласної ради Ірини Гримак із керівниками обласних закладів охорони здоров’я.

«Діагностика – це ключове питання. Саме на основі превентивної роботи ми повинні формувати свою діяльність у галузі охорони здоров’я. І саме у превентивні заходи обласна рада пріоритетно буде скеровувати кошти обласного бюджету», - наголосила Ірина Гримак.

Відтак під час обговорення зупинилися на необхідності закупівлі пересувних рентген-кабінетів, медичних лабораторії для збору аналізів, а також для обстеження дітей і жінок. 

«Відповідні пропозиції пропонуватиму внести до проєкту обласного бюджету на 2022 рік. Львівщина має буде найкращою з кращих у галузі медицини», - підсумувала Ірина Гримак.