На Львівщині завершується лісокультурна кампанія

На Львівщині завершується лісокультурна кампанія

11.04.2019

У лісових масивах лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ підходить до завершення весняна лісокультурна кампанія. Використовуючи сприятливі погодні умови, лісівниками Львівщини станом на 9 квітня  вже посаджено732,7 га (96%)  лісових культур з 763га запланованих на весну. Також проведено доповнення лісових культур на площі 670 га при завданні 1133 га.

Про це під час колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомив начальник управління Анатолій Дейнека.

За його словами, залишилося провести лісовідновлення ще у лісогосподарських підприємствах гірської частини області (ДП «Боринське ЛГ», ДП «Сколівське ЛГ», ДП «Славське ЛГ», ДП «Турківське ЛГ»), де довгий період часу лежав сніговий покрив. Лісогосподарськими підприємствами також завершуються роботи з весняного посіву лісового насіння в розсадниках. На даний час засіяно 11,71 га площі посівних відділень.

«Активно проходить на Львівщині акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», до якої вже долучились 3240 чол., серед яких більше 1600 чол. – шкільна та студентська молодь та близько 500 представників громадськості. Спільними зусиллями лісівників та учасників акції створено 92,8 га лісів. У рамках акції 06 квітня, за ініціативи громадської організації «Добро дій» та за підтримки Львівського ОУЛМГ і державних лісогосподарських підприємств, пройшов масштабний захід – встановлено національний рекорд за найбільшу кількість саджанців дерев висаджених за 8 годин», - розповів Анатолій Дейнека.

Додамо, що 16 квітня відбудеться обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівських лісництв, де команди представлять виставку досягнень учнівських лісництв Львівщини та відбудеться захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства.

А 13 квітня в рамках відзначення Дня довкілля в області проходитиме загальнообласна толока. Під час неї на території державних лісогосподарських підприємств планується провести садіння лісових культур, озеленення та благоустрій територій парків, скверів, алей та зон відпочинку, упорядкування русел і берегів річок, очищення від сміття лісових масивів, які межують із автомобільними дорогами тощо.