«Політ під одним крилом»: близько 100 талантів взяли участь у Міжнародному фестивалі творчості людей з інвалідністю у Новояворівську

«Політ під одним крилом»: близько 100 талантів взяли участь у Міжнародному фестивалі творчості людей з інвалідністю у Новояворівську

09.06.2023

Сьогодні, 9 червня, у Палаці культури "Кристал", що в Новояворівську, відбувся Міжнародний фестиваль творчості людей з інвалідністю "Політ з одним крилом". Присвячений 5-ій річниці з дня його заснування..

Фестиваль допомагає дітям та дорослим з особливими потребами проявити себе, презентувати свої здібності, писати вірші, творити, спілкуватися між собою.

Цьогоріч участь у фестивалі взяли майже 100 талантів з України та з-за її меж. 

Під час виступів учасники демонстрували свої таланти: спів, танці, вірші, зокрема й декламування поезії та спів жестовою мовою. 

Цікаво, що для участі у фестивалі немає жодних вікових обмежень, тому учасниками були як діти, так і дорослі.

«Так районний фестиваль для осіб з інвалідністю виріс до обласного, всеукраїнського та міжнародного. 

Впродовж усіх пʼяти літ цей надзвичайно щирий конкурс відбувався щороку. Щоправда, два роки поспіль онлайн - під час пандемії коронавірусу та торік, у найскладніші місяці повномасштабного вторгнення росії. 

Тут, як ніде, відчуваю, що кожен конкурсант докладає максимум зусиль та щиро відкриває глядачам свою душу. Тут, як ніколи, хочеться нагородити, обійняти та подякувати кожному і кожній. 

Дуже тішить, що Львівщина та Україна виростили та розвивають такий унікальний фестиваль», - зазначив заступник голови Львівської обласної рали Юрій Холод. 

Юрій Холод подякував організаторам, особливо його натхненниці та засновниці, керівниці соціального центру «Регіна» Наталії  Кулик, та усім учасникам заходу.