У Львівському палаці мистецтв покажуть фільм "Владика Андрей"

У Львівському палаці мистецтв покажуть фільм "Владика Андрей"

23.04.2024

У четвер, 25 квітня, у Львівському палаці мистецтв  відбудеться показ та обговорення фільму “Владика Андрей”.

Фільм буде показано з кіноплівки з приватної колекції Олександра Мандрика в рамках проєкту «Живе кіно у Львові». Про постать Митрополита Андрея Шептицького та про маловідомі факти знімального процесу фільму розкаже доцент кафедри богослов’я УКУ, доктор наук соціальних комунікацій, директор Фундації «Андрей», консультант сценариста фільму Михайло Перун.

«Владика Андрей» — український художній фільм кінорежисера Олеся Янчука. Відзнятий на кіностудії «Студія Олесь-фільм» у 2008 році за сприяння Українського конгресового комітету Америки, за участі Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка. Всеукраїнська прем’єра фільму відбулась 4 вересня 2008 року.
Фільм розповідає про життя та діяльність видатної постаті української історії — митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Нащадок старовинного шляхетного роду, серед якого були видатні релігійні діячі і полководці, дипломати і політики, Шептицький знехтував перспективою блискучої світської чи військової кар’єри і обрав шлях служінню Богу і людям», - розповідають організатори.

Подія створена у співпраці Українського Фотографічного Товариства, Львівського Фотомузею та Львівського палацу мистецтв.

Початок - о 17:00