У Львові стартував Львівський осінній салон "Високий Замок"

У Львові стартував Львівський осінній салон "Високий Замок"

19.11.2021

Сьогодні, 19 листопада, у Палаці мистецтв відкрився Львівський осінній салон "Високий Замок", в межах якого предсталені твори понад 180 авторів. 

Цьогоріч мистецький проєкт запропонував виставку усіх жанрів і видів мистецтва приурочену 30-річчю відновлення Незалежності України, а також експозицію, присвячену 25-ій річниці Палацу мистецтв та обласну виставку дитячого малюнку.

"Такі осінні салони - це завжди дуже очікувана подія, коли відвідувачі можуть побачити творчість митців, насолодитися мистецтвом, спілкуванням, особливими зустрічами. Сьогодні ми також відзначаємо тих, хто своєю творчістю  доклався до утвердження нашої незалежності, розвитку культури та популяризації нашого мистецтва.

Від імені обласної ради також вітаємо колектив Палацу мистецтв з 25-літнім ювілеєм, який є місцем зібрань творчих особистостей, яскравих зустрічей та непересічних подій, виставок, ярмарків", - зазначила під час виступу секретар комісії з  питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Звенислава Мамчур.

В рамках відкриття Салону відбулося нагородження Подяками обласної ради працівників Львівського палацу мистецтв з нагоди 25-річчя заснування закладу та хору Товариства Лева "Вірли". Також Почесною відзнакою "30 років Незалежності" нагородили голову Львівської обласної організації Національної спілки художників України, народного художника Ігоря Гавришкевича та активних учасників заходів Товариства Лева.

В рамках Салону також відбулася презентація виставки художниці-іконописиці Тетяни Думан. В наступні дні заплановано творчі зустрічі між студентами та художниками і майстер-класи, на яких кожен охочий зможе намалювати картину та назавжди залишити у пам'яті "Осінній салон".