Асоціація «Ради Львівщини» провела для громад другий семінар екологічного проєкту «CLEAN BALTIC SOURCE»

Асоціація «Ради Львівщини» провела для громад другий семінар екологічного проєкту «CLEAN BALTIC SOURCE»

23.11.2023

Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» спільно з партнерами з України, Швеції та Польщі реалізовує екологічний проєкт «CLEAN BALTIC SOURCE», спрямований на покращення управління водними ресурсами у річковому басейні Балтійського моря. Цей проєкт фінансується урядом Швеції та є прикладом міжнародної співпраці для вирішення екологічних проблем.

Сьогодні, 23 листопада, відбувся другий із пʼяти воркшопів на тему: «Технічні рішення для модернізації та ефективні моделі управління для підприємств, що займаються очисткою стоків».

У межах «CLEAN BALTIC SOURCE» буде ще 3 одноденних семінарів для представників територіальних громад, що належать до річкового басейну Вісли, зокрема річок Західний Буг та Сян, які є притоками Вісли в Україні.

«Цей проєкт є доказом зобов'язань України як кандидата на членство в ЄС і важливості імплементації європейських директив щодо водних ресурсів та очищення міських стічних вод. Транснаціональне співробітництво та партнерство між українськими та європейськими організаціями стають ключовими факторами у вирішенні цих екологічних проблем», - акцентував виконавчий директор Асоціації Данило Сороковий.

За результатами навчання 12 представників громад Львівщини матимуть змогу перейняти навики управління водними ресурсами та набути досвіду у країнах Європейського Союзу.