Банк грудного молока співпрацює з 24 донорами та зібрав за півроку понад 270 л «кращих ліків»

Банк грудного молока співпрацює з 24 донорами та зібрав за півроку понад 270 л «кращих ліків»

18.07.2023

З часу створення Банку грудного молока у Львівському перинатальному центрі вдалося зібрати понад 270 л донорського молока. З Банком співпрацює 24 донора.

Про це розповіла директорка перинатального центру Марія Малачинська  під час зустрічі з представницею Фундації Банку грудного молока, координаторкою проєкту “Підтримка і популяризація виключно грудного годування, а також відповідних практичних дій, що стосуються правильного харчування немовлят та малих дітей українських та польських матерів у кризових умовах в Польщі”  Йоанною Коцот, яка підтримує діяльність Банку грудного молока з моменту його відкриття у грудні 2022 року у перинатальному центрі.

Марія Малачинська, керівниця Банку грудного молока Ольга Шлемкевич та консультант Іра Пилипів ознайомили польських колег із здобутками Банку за останні півроку.

«Шість місяців, крок за кроком, ми рухалися до поставленої мети. Найбільшу кількість найкращих “ліків” та одночасно найоптимальнішого продукту харчування отримали діти, які перебували у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей», - зазначила Марія Малачинська.  

Марія Малачинська подякувала польським партнерам за допомогу та популяризацію діяльності Банків грудного молока, процесів зціджування та зберігання грудного молока.