Бюджетна комісія підтримала збільшення фінансування Конкурсу проєктів місцевих ініціатив і Конкурсу проєктів регіонального розвитку

Бюджетна комісія підтримала збільшення фінансування Конкурсу проєктів місцевих ініціатив і Конкурсу проєктів регіонального розвитку

12.07.2021

На Конкурс проєктів місцевих ініціатив і Конкурс проєктів регіонального розвитку депутати пропонують додати 35 млн грн для реалізації соціально важливих проектів: 20 млн грн і 15 млн грн відповідно.

Таку ініціативу голови Львівської обласної ради Ірини Гримак сьогодні, 12 липня, підтримала комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, запропонувавши внести зміни до Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки.

«Завдяки інструменту соціально важливих проєктів ми враховуємо думку голів територіальних громад, для яких пріоритетним завданням зараз є зокрема, підготовка шкіл і дитячих садочків до нового навчального року.

Громади мають відчути, що вони можуть боротися за фінансування. Тому прагнемо, аби Комплексна програма регіонального розвитку Львівщини стала для громад першою сходинкою для їх участі в міжнародних донорських програмах. Нам важливо, щоб громади активно залучали кошти іноземних партнерів», - зауважив голова комісії Володимир Квурт.

Відтак додатковий фінансовий ресурс (20 млн грн.) у межах Конкурсу проєктів місцевих ініціатив планують спрямувати на соціально важливі проєкти, які відберуть з числа проєктів, які брали участь у конкурсі та були допущені до оцінювання. Пропозиції щодо одного соціально важливого проєкту подаватимуть до Львівської обласної ради голови територіальних громад.

У межах Конкурсу проєктів регіонального розвитку додаткові кошти (15 млн грн.) пропонують розподілити на проєкти, які брали участь у конкурсі та були допущені до оцінювання. Пропозиції щодо одного соціально важливого проєкту до Львівської ОДА подаватимуть заявники, які за результатами оцінювання не мають жодного проєкту-переможця на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (включно з проєктами співробітництва територіальних громад).

Нагадаємо, 9 червня у межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини затверджено 474 переможця конкурсу проєктів місцевих ініціатив і 33 переможці конкурсу проєктів регіонального розвитку на 2021 рік.