Центр громадського здоров’я реорганізують

Центр громадського здоров’я реорганізують

23.06.2021

На сесію Львівської обласної ради напрацюють проєкт рішення про реорганізацію Центру громадського здоров’я, який передбачає передачу функцій Центру обласному лабораторному центру відповідно до постанови Кабміну від 17.02.2021 року.

Про це йшлося сьогодні, 23 червня, на засіданні комісії з питань охорони здоров’я та материнства обласної ради.

Як зазначив на засіданні комісії директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, основною причиною реорганізації Центру громадського здоров’я є дублювання частини його функцій та функцій Львівського обласного лабораторного центру, наприклад, робота щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

«Постанова Кабміну передбачає створення центрів медичної статистики, які мають функціонувати з 1 липня 2021 року. А Центр громадського здоров’я буде реорганізовано, відтак працівники зможуть перейти на роботу у лабораторний центр, а пацієнти з ВІЛ-СНІДом будуть переведені до Центру легеневого здоров’я для подальшого спостереження та амбулаторного лікування», - розповів Орест Чемерис.

«Це узгоджена позиція усіх сторін, працівники є поінформованими, тому ми очікуємо рішення депутатського корпусу обласної ради»,  -  повідомила директор Центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська.