Державний департамент України з питань виконання покарань відзначає 26-річчя від дня створення

Державний департамент України з питань виконання покарань відзначає 26-річчя від дня створення

22.04.2024

Сьогодні, 22 квітня, відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці утворення Державного департаменту України з питань виконання покарань як центрального органу виконавчої влади.
Від імені Львівської обласної ради керівництво та працівників Західного регіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України привітали в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, очільники органів виконавчої влади, правоохоронних та силових структур Львівської області.

«Робота працівників системи виконання покарань дуже нелегка, одна з найважчих та найбільш небезпечних, вони щодня мають справу з умисними порушниками закону. Тому їхня праця потребує великої психологічної витримки, вимагає постійної напруги та уваги, ускладнюється постійним реформуванням та осучасненням галузі.
Усі 26 років наша держава поступово відходить від системи покарання, що ламає людські долі, до системи перевиховання та пошуку другого шансу для кожного, до поваги до особистості та дотримання її прав, як це є у розвинених демократичних країнах. Для більшості з нас це просто слова - для вас щоденна велика робота, що передбачає також використання найсучасніших технологій. Дякую Вам за складну роботу та бажаю якнайшвидшої перемоги», - зазначив Юрій Холод.
Серед працівників закладів Західного регіонального управління з питань виконання покарань багато тих, які захищають Україну від окупанта. 26 з них віддали своє життя за свободу і незалежність.
Юрій Холод також нагородив грамотами обласної ради начальника Західного регіонального управління з питань виконання покарань, майора внутрішньої служби Ігоря Тимочка та начальника відділу по роботі з персоналом ЗМУ МЮ, підполковника внутрішньої служби Галину Любінську.