Директорка медичного фахового коледжу стала головою Координаційної ради з розвитку медсестринства при МОЗ України

Директорка медичного фахового коледжу  стала головою Координаційної ради з розвитку медсестринства при МОЗ України

18.02.2022

Головою Координаційної ради з розвитку медсестринства при МОЗ України одноголосно обрали директорку Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти Лесю Вовк. 

Засідання відбулося у четвер, 17 лютого, в онлайн-форматі. Під час засідання розглянули низку важливих питань освіти та практичної роботи сестер медичних. Головою Координаційної ради одноголосно обрали директорку Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти, Заслужену працівницю охорони здоров’я України Лесю Вовк. 

«Дякую членам Координаційної ради з розвитку медсестринства при МОЗ України за довіру. Відчуваю великий рівень відповідальності та готова йти вперед. Переконана, що наша команда впровадить нові, позитивні зміни в медсестринстві. Сподіваюся на плідну співпрацю всіх членів ради. Попереду в нас багато роботи», – зазначила Леся Вовк.

Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти – є  комунальним закладом обласної ради, де вперше в Україні запроваджено цикли спеціалізацій для медичних сестер загальної практики – сімейної медицини, з паліативної та хоспісної допомоги, шкільних медичних сестер, «Медична оптика. Оптометрія» тощо.

З грудня 2020 року у коледжі відкрито симуляційно-тренінговий центр.

У вересні 2021 року, за ініціативи коледжу та Асоціації медичних сестер Львівщини, для спільноти медичних сестер і братів України пройшов Осінній медсестринський форум у Львові. Під час форуму також відбулося дефіле святкового однострою та очіпка сестри медичної та брата медичного. Також тут започаткували нову традицію – урочисту церемонію одягання очіпка.