Героїв Львівщини вшанували за їх подвиг та боротьбу за Україну

Героїв Львівщини вшанували за їх подвиг та боротьбу за Україну

22.05.2024

Сьогодні, 22 травня, у Будинку офіцерів відбулися заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. На пам’ятний захід запросили 25 родин загиблих Героїв України з Львівщини. Це захисники, які поклали життя за українську державу за понад 10 років російсько-української війни.

«Сьогодні ми прийшли віддати шану та вдячність тим, хто відзначений найвищим званням – Героя України.

Герой України – це велика відповідальність та вдячність держави за той подвиг, сміливість та звитягу, яку вони проявили.

Гордимося кожним з них. Пам’ятаємо про кожну родину. Низький уклін кожному, хто захищає і вічна пам'ять про тих, хто віддав життя за українську державу», - зазначив під час виступу в. о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

«Ця війна забрала у нас найрідніших – наших дітей, батьків, чоловіків, але той біль, який оселився у момент втрати навіки, він не минає.

Однак поруч з тим болем ми відчуваємо велику гордість за наших рідних, але не, тому що вони Герої України, а, тому що вони виявилися справжніми. Справжніми захисниками, справжніми воїнами, справжніми чоловіками.

Ми їх дуже любимо. Наша любов безмежна. А вони довели свою любов своїм служінням. Тільки людина із великою любов’ю в серці може пожертвувати собою заради своєї родини, землі, Батьківщини. Дякую організаторам сьогоднішньої зустрічі за гідне пошанування наших рідних. Бо лише той народ, який вшановує своїх Героїв може стати великим», – зауважила Валентина Матвіїв - мати загиблого Героя України Тараса Матвіїва.