Громадськість і обласна рада співпрацюватимуть у галузі соціального захисту

Громадськість і обласна рада співпрацюватимуть у галузі соціального захисту

01.07.2021

Про допомогу благодійних фондів та громадських організацій людям із залежностями йшлося у середу, 30 червня, під час засідання міжфракційної депутатської групи Львівської обласної ради «Рівні можливості».

Депутати обласної ради обговорили напрямки співпраці з громадськими організаціями, які опікуються проблемою залежностей, і презентували їм можливості обласних цільових програм галузі соціального захисту.

Крім того, свою діяльність презентували благодійний фонд «Легіон світла», громадські організації «Назарет» і «Партнерство волі».

Учасники зібрання зійшлися на тому, що непроста ситуація в суспільстві спричиняє збільшення кількості випадків залежностей від алкоголю, наркотичних речовин, азартних ігор тощо. Відтак задекларували співпрацю у напрямку психологічної, медичної, просвітницької допомоги людям, які потрапили у біду.

«Вкотре переконалася, що нам надто потрібна комунікація між такими організаціями для напрацювання спільних проєктів і досягнення позитивних цілей», - наголосила голова депутатської групи «Рівні можливості», депутат Львівської обласної ради Соломія Риботицька.

У свою чергу голова постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук запропонував створити робочу групу за участі громадських організацій, які провадять діяльність у галузі соціального захисту. Група займатиметься розробкою концепції розвитку галузі соціального захисту Львівщини, напрацюванням доповнень до обласних програм і генеруванням нових проєктів.