Комісія обласної ради побувала з робочою нарадою на приаеродромній території Міжнародного аеропорту «Львів»

Комісія обласної ради побувала з робочою нарадою на приаеродромній території Міжнародного аеропорту «Львів»

21.10.2022

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу сьогодні, 21 жовтня, провела виїзну нараду для вивчення ситуації з розпочатим будівництвом на приаеродромній території державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького». Участь у нараді взяли представники аеропорту, замовника будівництва ТзОВ «СОК-ТАК» і Сокільницької територіальної громади. Управління Державної інспекції архітектури та містобудування України у Львівській області – не відгукнулося на запрошення.

Як нагадав заступник голови комісії Тарас Подвірний, до обласної ради надійшов лист за підписом генерального директора аеропорту «Львів» Тетяни Романовської, в якому повідомляється, що за адресою: с. Сокільники, вул. Спортивна у межах зони «Г» обмеження забудови з умов впливу авіаційного шуму розпочалося зведення дев’яти багатоквартирних житлових будинків.

«Фактично наша комісія стала модератором спілкування між аеропортом, забудовником і Сокільницькою владою.

Тішить, що сторонам вдалося порозумітися. Зокрема є домовленість про встановлення необхідного світлоогородження, нанесення маркування на баштовий кран і на території будівництва для безпеки повітряних суден.

Крім того, спільно проаналізували запроектовані граничні висоти будівель житлової і громадської забудови – вони в межах допустимого, є навіть люфт у 10 м у висоту.

Комісія отримала необхідні документи для подальшого вивчення та ухвалення рішення.

Головне – це безпека мешканців громади, власників квартир у житлових будинках і нашого стратегічного аеропорту», - прокоментував Тарас Подвірний.

«Це вже друге засідання нашої комісії щодо питання земель поблизу Львівського аеропорту. Минулого разу ми ознайомилися зі зверненням до комісії, а цього разу, спільно з представниками аеропорту, забудовника, територіальної громади побували безпосередньо на місці.

Наразі говорити про якісь висновки передчасно: всі ми ознайомилися із ситуацією та документацією.

Надалі в межах двох тижнів плануємо підсумкове засідання», - повідомив член комісії Захар Миляник.