Комісія з питань міжнародного співробітництва оглянула проєкти міжнародної технічної допомоги, які реалізуються на Львівщині

Комісія з питань міжнародного співробітництва оглянула проєкти міжнародної технічної допомоги, які реалізуються на Львівщині

01.03.2021

Стан реалізації трьох проєктів міжнародної технічної допомоги, що співфінансуються з обласного бюджету, оглянула сьогодні, 1 березня, комісія з питань міжнародного, транскордонного співробітництва та євроінтеграції на Самбірщині.

Зокрема, йдеться про проєкт «COWBOYky: Український дикий захід», грант ЄС якого становить 900 тис. євро. 

«Сьогодні ми відвідали с. Нове Місто (Добромильська ОТГ), де ознайомилися з реалізацією цікавого проєкту, який передбачає створення нового туристичного продукту під брендом "COWBOYky"/"КОВБОЙки" на основі злиття місцевого природного потенціалу, культурної спадщини етнічної групи бойків із культурою та традиціями американських ковбоїв. 

У межах проєкту планується реконструкція народного дому в Новому Місті та створення там туристичного центру, розробка місцевого бренду, створення пішохідних туристичних маршрутів та баз відпочинку, нових туристичних локацій та зелених садиб, проведення щорічного місцевого фестивалю», - розповіла голова профільної комісії Наталія Галецька.

За її cловами, цього року на проєкт передбачено співфінансування з обласного бюджету в сумі 1,5 млн грн. 

Також члени комісії ознайомилися з реалізацією двох інших проєктів: «Пантера – Транспорт у районі Перемишля та Нижанкович за спадщину співпраці» та проєкт «Природа без кордонів – збереження спільної природньої спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)».