На «Арені Львів» для керівників громад області провели навчання з цивільного захисту

На «Арені Львів» для керівників громад області провели навчання з цивільного захисту

22.06.2021

На стадіоні «Арена Львів» сьогодні, 22 червня, відбулися показові навчання з демонстрацією можливостей сил Територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області.

Оперативні служби відпрацювали взаємодію під час надзвичайних ситуацій на об’єктах з великою кількість людей та взаємодію з відповідними службами при проведенні аварійно-рятувальних робіт та гасінні пожеж.

Як зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, безпека громадян, захист населення від наслідків стихійних лих та координація різних служб у випадку техногенних аварій – важливий пріоритет в діяльності влади на місцях.

«У громад, які забезпечують своїм мешканцям безпечне життя, зростає потенціал і почуття впевненості у своїх силах і можливостях. Для багатьох нових громад нашої області саме безпекові проєкти стали першим важливим досвідом партнерської співпраці з сусідніми громадами, державною владою, приватним і громадським секторами та міжнародними інституцієми», - підкреслила Ірина Гримак.

У межах навчань продемонстрували зразки пожежно-, аварійно-рятувальної, медичної техніки та оснащення, а також техніки спеціалізованих служб цивільного захисту.

Також присутнім продемонстрували взаємодію служб під час подолання наслідків розливу небезпечних хімічних речовин, проведення рятувальних робіт внаслідок ДТП, а також під час порятунку людей і гасіння пожежі у приміщенні стадіону.

«Основною метою навчально-методичного збору є підвищення рівня знань та вдосконалення навичок керівників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Львівської області, структурних підрозділів з питань цивільного захисту цих органів щодо реалізації захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій», - розповів начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.