На Львівщині обговорюють сучасні ековиклики та стратегії екологічної безпеки довкілля

На Львівщині обговорюють сучасні ековиклики та стратегії екологічної безпеки довкілля

22.05.2024

З нагоди 25-річчя кафедри екології Львівського національного університету природокористування сьогодні, 22 травня, у Львові стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні ековиклики. Стратегії екологічної безпеки довкілля».

Учасників заходу привітала депутатка Львівської обласної ради, завідувачка кафедри екології ЛНУ ім. Івана Франка Звенислава Мамчур.

«Від імені Львівської обласної ради та від себе особисто вітаю колег-екологів, які представлятимуть на конференції свої наукові здобутки.

Сьогодні Міжнародний день біорізноманіття, тому особливо гостро відчуваємо нищівну роль війни... Але навіть в умовах воєнного стану ми розширюємо в області природно-заповідний фонд. Адже розуміємо роль екологічних досліджень, особливо в контексті майбутньої відбудови України», - підкреслила Звенислава Мамчур.

Дводенна конференція має такі науково-практичні секції: екобезпека складових довкілля; агроекологічні проблеми сучасності та стратегії Європейського зеленого курсу; природно-заповідний фонд та біоресурси; стратегія відновлення екосистем у повоєнний час; утилізація, рекуперація та рециклінг відходів; екоосвіта, екотуризм та екорекреація.