На Великодніх Гаївках у Викотах зібрали подарунки для інтернату і кошти для військових

На Великодніх Гаївках у Викотах зібрали подарунки для інтернату і кошти для військових

19.04.2023

У міжнародний День пам'яток історії та культури у селі Викоти Бісковицької сільської громади Самбірського району Львівської області відбулися Великодні Гаївки, на яких підготували смачні подарунки для вихованців Буківського інтернату і зібрали кошти для потреб Збройних сил України.

Великодні святкування провели біля церкви Зіслання Cвятого Духа - пам'ятки архітектури національного значення, збудованій у 1671 році. На заході організували великоднє частування.

“Торбинки із шиночкою і ковбаскою, паскою і шоколадкою отримали діти з сімей внутрішньо переселених осіб, місцеві діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також діти загиблих Героїв, - повідомила ініціаторка заходу, депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицька-Волчко. - Частина пасочок, солодощів і м'ясного поїхала в Буківський інтернат і нашим славним Захисникам”.

“Дасть Бог, Гаївка у Викотах стане традиційною. А після Перемоги - відреставруємо цю прекрасну церкву (як і церкву у Берестянах і Ракові). Мріємо про це!”, - повідомили співорганізатори заходу, Відділ культури,молоді та спорту Бісковицької сільської ради.