Обласна рада затвердила двох представників від громадськості до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції Львівщини

Обласна рада затвердила двох представників від громадськості до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції Львівщини

25.07.2023

Обласні депутати сьогодні, 25 липня, під час ІІ-го пленарного засідання ХVІІІ чергової сесії Львівської обласної ради підтримали рішення про обрання представників від громадськості до складу поліцейської комісії Управління патрульної поліції у Львівській області.

Ними стали депутат Львівської обласної ради Юрій Мазур та член громадської організації ТІП «КСЕНЯ-Т» Іван Чапляк.

“Конкурс було оголошено впродовж 30-ти календарних днів на сайті Львівської обласної ради. За результатами конкурсу надійшли заяви від Юрія Мазура й Івана Чапляка. Юрій Мазур – це наш колега, – повідомив на сесії голова постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань облради Назарій Сумало. – Кандидатури попередньо були схвалені управлінням патрульної поліції Львівської області. Під час засідання комісії 15 червня з кандидатами було проведено співбесіди й прийнято рішення затвердити кандидатури”.

Рішення підтримали 46 депутатів.

Нагадаємо, обрання представників громадськості до поліцейської комісії врегульовано статтями 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 51 Закону України «Про Національну поліцію». Метою прийняття рішення є належне представництво інтересів громадськості в процесі забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських на підставі об'єктивного оцінювання професійного рівня й особистих якостей кожного поліцейського, відповідності їх посаді, визначення перспективи службового використання в органах поліції.