Спортсмени зі Львівщини вибороли «срібло» та дві «бронзи» на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону.

Спортсмени зі Львівщини вибороли «срібло» та дві «бронзи» на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону.

30.01.2023

У шведському Естерсунді завершився Чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Одну срібну та дві бронзові нагороди на змаганнях вибороли параатлети з обласного центру Invasport Lviv Ukraine. 

Павло Баль з Мостищини посів друге місце у складі команди мікс-естафети з лижних перегонів 4×2.5 км та виборов «бронзу» у лижних перегонах на дистанції 18 км.

До Львівського обласного центру «Інваспорт» чоловік приєднався після високої ампутації кінцівок. Тут йому запропонували кілька видів спорту, та він обрав саме лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського. 

Ще одну бронзову нагороду у складі команди відкритої естафети з лижних перегонів 4х2.5 здобув Василь Кравчук зі Сколівщини. 

Чоловік займається фізичною активністю з дитинства, але через аварію опинився в колісному кріслі та перейшов у спорт для людей з інвалідністю. Тренує спортсмена Володимир Любіжанін. 

Чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату проходив у шведському Естерсунді впродовж 21-29 січня. Загалом у змаганнях взяли  участь спортсмени з 19 країн. Команду України представляло 24 спортсмени з інвалідністю. У підсумку українці завоювала 26 нагород.