Стан реалізації програми «Доступна медицина» пропонують обговорити на сесії облради

Стан реалізації програми «Доступна медицина» пропонують обговорити на сесії облради

30.06.2021

На найближчій сесії Львівської обласної ради, 13 липня, пропонуватимуть заслухати інформацію Львівської ОДА щодо реалізації на Львівщині державної програми «Доступна медицина». Таке рішення ухвалила сьогодні, 30 червня, тимчасова контрольна комісія обласної ради з вивчення ситуації, що склалася з виконанням заходів щодо будівництва та оснащення сільських амбулаторій у рамках проєкту «Доступна медицина» у Львівській області.

Протягом двох місяців комісія перевірила в районах області стан готовності та оснащення 21-ї сільської амбулаторії, не зданої в експлуатацію.

«Окремим пунктом проєкту рішення зобов’яжемо Львівську ОДА надати чіткий план-графік завершення цього року робіт у межах «Доступної медицини», включаючи перерахунок проєктно-кошторисної документації, оголошення тендерів, підписання угод, визначення обсягів і джерел фінансування тощо», - розповів заступник голови тимчасової комісії Роман Филипів.

Як відомо, державна програма «Доступна медицина» стартувала в Україні у 2018 році. У Львівській області до 2021 року планували ввести в експлуатацію 43 амбулаторії сімейної медицини, збудованих за уніфікованими проєктами. Мережа медичних закладів мала б охопити всю територію Львівщини та зробити доступними якісні медичні послуги для мешканців.