Тему громадського здоров’я обговорили на медичному конгресі у Львові

Тему громадського здоров’я обговорили на медичному конгресі у Львові

24.11.2023

Сьогодні, 24 листопада, у Львові відбувся IV MEDCONGRESS.  Основна тема - «Громадське здоров’я».
До участі запросили керівників обласних та міських медичних закладів, провідних клінік, фахівців в галузі охорони здоров’я, представників влади, духовенства,  бізнесу.

«Система громадського здоров'я має сприяти зміцненню здоров'я, запобіганню хворобам, покращенню якості та збільшенню тривалості життя українців, зокрема завдяки пріоритетній функції — профілактиці інфекційних і неінфекційних захворювань та доступу до послуг з імунопрофілактики», - зазначили організатори. 

Під час панельних дискусій учасники обговорили питання ментального здоров’я, профілактики, як основи громадського здоров’я, пріоритети і виклики у впровадженні послуг реабілітації, співжиття з цифровими методами діагностики, впровадження програм з підтримки психічного здоров'я.

Фахівці в галузі охорони здоров’я також торкнулися питання запобігання захворюванням населення, особливо у часи важких викликів, таких як пандемія ковід та воєнні дії.

«Як пропагувати “громадське здоров'я” в усіх сферах життя та діяльності громади? Чи може влада створити комплексну систему громадського здоров’я та інтегрувати її в європейську мережу, відповідно до світових стандартів? Чи може громада впливати на тривалість життя її мешканців та захворюваність?», - йшлося під час обговорення.