Територіальні громади навчали організації безпечного харчування у закладах освіти та охорони здоров’я

Територіальні громади навчали організації безпечного харчування у закладах освіти та охорони здоров’я

01.07.2021

Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» провела навчання для представників 20 територіальних громад як правильно впроваджувати принципи НАССР в організацію харчування в закладах освіти та охорони здоров’я.

Експерт в галузі впровадження систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів Юрій Оглашенний розповів про організацію закупівель, роботу з постачальниками, відповідальність працівників харчоблоків та безпечну продукцію для учнів.

«Нові норми законодавства вимагають контролювати якість процесу приготування, а не самі продукти, як було раніше. Нові вимоги – більш ефективні», - зауважив Юрій Оглашенний.

Подібні навчання Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» проводитиме й надалі, адже забезпечення комфортних і безпечних умов життя для мешканців громад – це один із пріоритетів діяльності Львівської обласної ради.

«Завдання Асоціації – донести до представників громад Львівщини найкращі практики, що допоможуть реалізовувати їм власний потенціал і успішно розвиватися», - підкреслив виконавчий директор Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» Андрій Якимів.

Довідково:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.