У комунальних закладах позашкілля дітям і дорослим нагадали основи пожежної безпеки

У комунальних закладах позашкілля дітям і дорослим нагадали основи пожежної безпеки

13.02.2024

Побачити, як працюють рятувальники, як гасять пожежі та евакуюють потерпілих, сьогодні, 13 лютого, змогли педагоги та вихованці трьох обласних закладів позашкільної освіти: «Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», «Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді» та «Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді».

Присутні не лише побачили всі етапи пожежогасіння, а й власноруч гасили навчальне полум'я з допомогою порошкових та кислотних вогнегасників.

«Безпека дітей понад усе. Батьків й вчителів потрібно вчити та показувати їм, як ці правила безпеки працюють на практиці. Коли ми були в приміщенні та пролунав сигнал тривоги, діти спостерігали за поведінкою керівника. Я кажу: дівчатка, не панікуємо, помаленьку вдягаємо курточки і йдемо. І це важливо, коли діти бачать, що керівник спокійний. Тому все склалося добре», – каже керівник гуртка флористики й дизайну Ірина Валах.

Рятувальники також нагадали дітям та педагогам про правила поведінки під час пожежі.

«Таким навчанням ми хотіли нагадати педагогам-позашкільникам алгоритм дій у разі надзвичайної ситуації. Але головне, щоби й наші вихованці теж розуміли, як діяти в тій і іншій ситуації. А батьки, віддаючи дітей на позашкільні уроки, мусять бути упевнені в тому, що і наші педагоги, працівники та діти знають, як діяти у надзвичайній ситуації», – наголосив директор комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Михайло Казимир.