В межах проєкту з підтримки родин захисників юридичну допомогу отримали 65 сімей військових

В межах проєкту з підтримки родин захисників юридичну допомогу отримали 65 сімей військових

30.10.2023

Завершується проєкт, який реалізовував Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» за підтримки Українського Фонду швидкого реагування, що був спрямований на підтримку родин захисників та вразливих категорій населення. 

За півроку кваліфіковані тренери провели 3 тренінги з особистої безпеки та 3 тренінги з надання першої домедичної допомоги, адже під час війни дуже важливо знати як діяти в кризових ситуаціях та вміти надати першу домедичну допомогу.

«Для психологічного розвантаження ми організували та провели 10 груп психологічної підтримки, частина яких проходила на природі, 4 сімейні арт-сесії, під час яких ми малювали свої переживання та тривоги, а також мрії, у когось - це повернення додому у Маріуполь, у когось - обійми рідної людини чи об’єднання з родиною, яка зараз перебуває в окупації, ну і звісно всі малювали Перемогу. Після кожної зустрічі у невимушеній атмосфері ми говорили про те, що відчуваємо з людьми, що мають схожі переживання. 

Завдяки кваліфікованим юристам, правову допомогу та адвокатський супровід отримали 65 родин військовослужбовців», - кажуть організатори.

Заходи проведені в рамках проєкту «РеХаб: заходи для подолання кризових ситуацій та розвитку стійкості вразливих категорій населення м.Львів та Львівської області до впливу та наслідків війни», що реалізується за підтримки програми Український Фонд Швидкого Реагування“, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.