На виставці дитячих творів у Львівському палаці мистецтв встановили 2 мистецькі рекорди

На виставці дитячих творів у Львівському палаці мистецтв встановили 2 мистецькі рекорди

01.06.2024

Два рекорди встановили під час Міжнародного марафону мандрівних виставок, який стартував сьогодні, у Міжнародний день дитини в Комунальному закладі Львівської обласної ради "Львівський палац мистецтв". На виставці “Формула миру в мистецтві дітей” представлено рекордну кількість творів дитячого мистецтва, понад 2200.

Рекордсменом також стало найбільше за розміром полотно, яке розмалювали 14 дітей із різних регіонів України. Рекорди зафіксували представники Книги світових рекордів (Book World Records) – міжнародного проєкту, який презентує унікальні особливості та досягнення людства в усьому світі.

“Для цієї виставки не потрібне знання мов. Це фантастика, бо це дитяче мистецтво, яке говорить своїми кольорами, своїм зображенням, тим, як діти бачать і зчитують війну. Це є неймовірний елемент створення іміджу України, правильного іміджу”, - наголосила заступник представника Міністерства закордонних справ України у Львові Катерина Терек-Медвецькі.

Після України такі ж мистецькі заходи планують провести в Ізраїлі, Німеччині, Польщі, Швейцарії та інших країнах світу.

“Наші діти на цій виставці є посланцями миру. Надалі експозиція побуває чи не на всіх континентах світу. Усюди ми хочемо говорити та нагадувати про Україну, акцентувати на тому, що усі діти та мешканці нашої країни хочуть миру”, – зазначила організатор виставки Ольга Михайлюк.

Серед учасників марафону є діти-сироти військових і діти з тимчасово окупованих і прифронтових територій.

“Виставка об'єднує понад 2200 творів дитячого мистецтва. Це послання надії, прагнення миру, які бачимо в очах наших маленьких митців. Це не просто картини, це повідомлення світу про нашу віру у краще майбутнє”, – сказав керівник Львівського палацу мистецтв Левко Ванькович.

У рамках відкриття також відбулась благодійна виставка-продаж. Усі виручені кошти буде передано на підтримку ЗСУ.

Переглянути виставку можна щодня, крім понеділка, з 11:00 до 17:30 години за адресою: м. Львів, вул. Коперника, 17.

Фото: Ph.jools