Створення Клінічного центру дитячої медицини – на завершальному етапі, - з комісії з питань охорони здоров’я та материнства

Створення Клінічного центру дитячої медицини – на завершальному етапі, - з комісії з питань охорони здоров’я та материнства

25.04.2024

Сьогодні, 25 квітня, відбулося засідання постійної комісії  з питань охорони здоров’я та материнства.

Депутати заслухали інформацію про виконання рішення обласної ради «Про створення належних умов для забезпечення якісного медичного обслуговування дитячого населення». Цим документом передбачено відкриття комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Клінічний центр дитячої медицини» на базі об’єднаних двох комунальних закладів Львівської обласної ради: Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Як повідомив в.о. керівника Клінічного центру дитячої медицини Роман Кізима, процес об’єднання лікарень перебуває на стадії готовності та очікується відкриття можливості для контрактування з Національною службою здоров'я України. Остаточне об’єднання лікарень планується на кінець червня.

Як наголосила голова комісії Анна Ярмола, очікуємо від НСЗУ комунікаційної співпраці з новоутвореним медзакладом, щоб він був спроможним надавати й надалі якісні медичні послуги.

Члени комісії також розглянули питання доцільності надання Львівською міською радою земельної ділянки в оренду ТзОВ «ЕО Підбірці Солар» на території комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня».