Дім Франка стартує з проєктом «Весь Франко: читай, слухай, дивись»

Дім Франка стартує з проєктом «Весь Франко: читай, слухай, дивись»

24.06.2024

Дім Франка спільно з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та Львівською національною науковою бібліотекою України імені Василя Стефаника розпочинає реалізацію проєкту «Весь Франко: читай, слухай, дивись» за підтримки Українського культурного фонду.

«Музей майбутнього має бути цифровим, а майбутнє культури загалом неможливе без цифрової культури. Сьогодні ці тези перестали бути для українських музейників абстрактними категоріями, а внаслідок російського військового вторгнення і варварського знищення безпрецедентної кількості об’єктів і цінностей національної культурної спадщини для фахової спільноти стало абсолютно очевидним: 

Диджиталізація – не лише запорука збереження музейних колекцій, а й необхідна умова національної безпеки загалом», - наголосили у  музеї.

За результатами проєкту створять повне цифрове зібрання всіх окремих прижиттєвих видань творів Івана Франка, цифрову аудіоантологію «Весь Франко за 60 хвилин», цифровий медіаконтент «Весь Франко від А до Я» для інтерактивної експозиції «Світи малого Мирона», мобільну інтерактивну експозицію «Весь Франко. Кінотека» та супровідну культурно-освітню програму – 5 тематичних відеороликів із конкретними порадами від експертів для широкої аудиторії.