Хірурги з Франції обстежили дітей з важкими вадами у Клінічному центрі дитячої медицини ( лікарні «Охматдит»)

Хірурги з Франції обстежили дітей з важкими вадами у Клінічному центрі дитячої медицини ( лікарні «Охматдит»)

25.06.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Клінічний центр дитячої медицини. Лікарня «Охматдит» французькі щелепно-лицеві хірурги спільно з українськими колегами проконсультували дітей з важкими генетичними синдромами.

Роман Хонсарі та Пʼєр Кор оглянули дітей з деформаціями лицевого скелета, краніосиностозом, синдромом Гольденхара, геміфаціальними мікросоміями, гіперплазією кісток лицевого скелету, дисплазією щелепних кісток, а також обговорили найскладніші випадки синдрому П’єра Робена та комплексне лікування хвороби. Фахівці також оглянули пацієнтів з нетиповими складними розщілинами губи й піднебіння та дітей з порушенням мовлення – велофарингеальною дисфункцією.

Під час наступного приїду іноземні фахівці запланували провести операційні втручання. «Ми побачили найскладніші деформації лицевого скелета. Деякі раніше ми ще не бачили. Плануємо скласти план обстеження і лікування», – сказав Пʼєр Кор.

«Тут дуже компетентна команда щелепно-лицевих хірургів. Нам цікаво співпрацювати й розвивати напрямок комплексного лікування вроджених вад обличчя та супутніх синдромів», – зазначив Роман Хонсарі.

«До нас звернулись пацієнти з вадами, яких іноземні колеги за свій 40-річний хірургічний досвід ще не бачили. Французьких хірургів ці випадки дуже зацікавили. Зараз ми спільно плануємо операції», – сказала щелепно-лицева хірургиня центру Христина Погранична.

«Ця співпраця підвищує професійний рівень наших лікарів та допомагає впроваджувати методики та технології, які використовуються у кращих клініках світу», – зазначив медичний директор з хірургічної роботи центру Богдан Мальований.