На Програму розвитку освіти Львівщини передбачено 32,3 млн грн

На Програму розвитку освіти Львівщини передбачено 32,3 млн грн

18.02.2021

Обласна рада сьогодні, 18 лютого, розглянула та затвердила  Програму розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2025 роки з фінансовим ресурсом 32,3 млн грн.

Програма охоплює усі основні напрями: дошкільну освіту, загальну середню освіту, спеціальну  та спеціалізовану освіту, позашкілля, профтехосвіту та фахову передвищу освіту, вищу освіту та науку, педагогічну освіту.

У програмі передбачено чимало різних конкурсів, зокрема, конкурс  проєктів для учителів, відкриті та прозорі конкурси на здобуття грантів та премій для студентів і науковців, передбачено фінансування навчання учителів, в тому числі й з опанування дистанційних платформ  у школах. 

Вперше впроваджуватиметься проєкт створення електронної платформи та налагодження співпраці з українськими школами за кордоном, вперше за останні 10 років особлива увага приділяється закладам позашкілля: розвиток еколого-натуралістичного центру, інновації та стартапи для старшокласників, нові проєкти малої академії наук тощо. Для підвищення рівня читацької грамотності й мотивації школярів до читання книжок планують впровадити  спеціальну інформаційно-ігрову електронну платформу.Особливий акцент робиться на промоцію професійно-технічної освіти та підвищенні кваліфікації педагогічних працівників.