125 підприємців отримають підтримку з обласного бюджету на суму 10,5 млн грн

125 підприємців отримають підтримку з обласного бюджету на суму 10,5 млн грн

20.05.2022

Для проведення комплексу весняно-польових робіт та функціонування малих суб’єктів підприємництва фінансову підтримку з обласного бюджету отримають більше 125  мікро- і малих суб’єктів підприємництва на загальну суму 10,5 млн грн. Саме вони у цей час дбають про продовольчу безпеку регіону та забезпечують роботою людей у селі.

На цьому наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод за результами засідання комісії з визначення одержувачів фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на Львівщині на 2021 - 2025 роки. 

Члени комісії розглянули заявки учасників та визначили сільгоспвиробників, які отримають фінансову підтримку з обласного бюджету. 

Зокрема кошти обласного бюджету скерують: 

- на відшкодування відсотків за залученими кредитами та договорами фінансового лізингу на загальну суму 1,1 млн. грн;

- на пільгові кредити на зворотній основі для розвитку аграрного бізнесу на загальну суму 2 млн.грн;

- на виплату дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності на суму 7,4 млн.грн;

- субвенцію органам місцевого самоврядування для поліпшення громадських пасовищ на суму 0,9 млн.грн.

Також отримає допомогу для поліпшення громадських пасовищ Меденицька територіальна громада, яка ще минулого року провела їх реєстрацію та виготовила документацію на вказані заходами.

Участь у роботі комісії взяв голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інновацій облради Юрій Раделицький.