Члени сімей Героїв Небесної Сотні отримуватимуть підтримку з обласного бюджету

Члени сімей Героїв Небесної Сотні отримуватимуть підтримку з обласного бюджету

14.04.2021

Про існуючі пільги та допомоги членам сімей Героїв Небесної Сотні йшлося сьогодні, 14 квітня, під час zoom-наради заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода з головами громад Львівського району.

Так, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» родини Героїв Небесної Сотні користуються пільгами 50% (в межах визначених норм) на житлово-комунальні послуги. Призначення та виплату пільги з державного бюджету здійснюють управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання).

Функціонують дві системи надання пільг: безготівкова та готівка (за бажанням пільговика).

Водночас, крім пільг з державного бюджету, родини Героїв Небесної Сотні отримують пільги на житлово-комунальні послуги з обласного бюджету (додаткових 50% у межах визначених норм), що передбачено одним із заходів Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки.

Призначення та виплату пільг з обласного бюджету здійснюють органи соціального захисту територіальних громад за місцем реєстрації (проживання). Виплата проводиться на особистий рахунок пільговика.

Також у межах обласної програми передбачено:

- доплату до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні;

- щомісячну соціальну виплату в розмірі 2,5 тис грн дітям Героїв Небесної Сотні;

- компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні;

- можливість придбання родинам Героїв Небесної Сотні житло на умовах співфінансування.

«Необхідно налагодити більш тісну комунікацію з родинами Героїв Небесної Сотні і донести інформацію про можливість отримання цих пільг та допомог», - наголосила заступник керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало, звертаючись до учасників наради.

Крім того, під час наради виконавча директорка Асоціації Єврорегіон «Карпати – Україна» Галина Литвин ознайомила з можливостями Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021 і Програмою підтримки міжрегіональних обмінів «Змінимо країну разом».

«Закликаю брати участь у конкурсах від Асоціації «Єврегіон Карпати-Україна», адже це ще одна можливість громадам реалізувати цікаві розвиткові проєкти», - підсумував Юрій Холод.