Covid Connect: у Мадриді відбулася конференція з практичними майстер-класами

Covid Connect: у Мадриді відбулася конференція з практичними майстер-класами

06.11.2023

3-4 листопада в іспанському Мадриді відбулася конференція з практичними майстер-класами Covid Connect. Участь у заході взяла українська медична делегація, зокрема і завідувачка пульмонологічним відділенням Центру легеневого здоров'я Надія Рудницька.

Впродовж двох днів медики обговорювали проблеми, які залишаються у сфері охорони здоров'я та шляхи їх подолання. Особливу увагу приділили вакцинації та неохідності її модернізації в залежності від різних штамів. Крім того, йшлося про заходи, що запобігають передачі вірусів, раннє обстеження, а, відтак, діагностику та лікування, особливо коли йдеться про людей з групи високого ризику. Обговорили також пероральний препарат для лікування Covid з перших днів симптомів і багато іншого.

«Covid-19 більше не має статусу пандемії. Втім, маючи важкий досвід її подолання, світова медична спільнота працює над рішеннями, які могли б внеможливити подібні прецеденти у майбутньому.

Боротьба з пандемією, яка об'єднала медиків всього світу, стала болісним, але важливим уроком для системи охорони здоров'я. Відтак, нині важливо зробити грамотні висновки та напряцювати алгоритми дій і заходів для запобігання її повторенню", - зазначають медики.