Дедлайн подачі заявок для участі у програмі "Розвиток потенціалу на місцях – можливості для молоді" продовжено до 5 квітня

Дедлайн  подачі заявок для участі у програмі "Розвиток потенціалу на місцях – можливості для молоді" продовжено до  5 квітня

25.03.2019

Democracy Reporting International (DRI) у партнерстві з Центром Перспективних Ініціатив та Досліджень (ЦПІД) та у співпраці з DESPRO (Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні”), Львівською обласною радою, облдержадміністрацією, асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини» розпочинає програму навчання молоді основам державного управління та внутрішнім особливостям роботи регіональної влади.

Програма є продовженням «Школи майбутнього державного службовця», проведеної DRI у співпраці з ЦПІД та «Школи практичної демократії», реалізованої у співпраці з благодійним фондом «Восток-SOS». Школи були спрямовані на посилення громадської участі в прийнятті рішень на місцевому рівні та на встановлення діалогу та взаємодії громадськості з владою, а згодом їх залученості в органи державної влади місцевого значення.

З огляду на постійну підтримку зовнішніми донорами розвитку управлінського потенціалу молоді на центральному рівні – керівники регіональних органів влади та муніципалітетів стикаються з проблемою кадрової нестачі кваліфікованих спеціалістів через те, що молоді люди переважно шукають роботу або в центральних містах, або навіть за кордоном. Це ускладнює можливість виконання поточних завдань та формування більш «креативного» та інноваційного підходу до роботи на місцях.

Завдання програми: підтримка потенціалу молоді на регіональному рівні шляхом розвитку необхідних компетенцій/знань та базових елементів/практик держслужби задля залучення їх після навчання до роботи в органах виконавчої влади, зокрема в ОТГ, облдержадміністрації, облраді та мерії.
5-місячне навчання у Програмі включатиме 10 одноденних інтерактивних тренінгів, дискусій, воркшопів, які проходитимуть у Львові у вихідні дні впродовж квітня-серпня 2019 р.

Учасники Програми матимуть можливість пройти стажування в Львівській облдержадміністрації, облраді, мерії, ОТГ. Під час стажування учасники отримають стипендію.

Для участі у Програмі будуть відібрані 16 осіб з Львівської області. Гендерні умови – 50/50 (чоловіки/жінки), 16 учасників (оплачується проїзд до та з Львова, а також при потребі проживання). Під час тренінгів учасники будуть забезпечені роздатковими матеріалами та харчуванням.
Навчання є безоплатним, відбір проходить на конкурсній основі

Учасники програми :
•    розумітимуть особливості процесів в органах державної влади, зокрема в контексті європейської інтеграції, їх взаємодію та вплив на політику в регіоні;
•    знатимуть як на місцевому рівні приймаються та виконуються управлінські рішення;
•    покращать свої здібності в комунікації з медіа, партнерами; ознайомляться з можливостями співпраці в трикутнику влада-громадськість-журналісти;
•    знатимуть як успішно розвивати/реалізувати проекти для області/міста/села/громади;
•    матимуть можливість стажуватись в органах місцевого самоврядування;
•    отримають стипендію впродовж свого стажування в органах місцевого самоврядування;
•    поспілкуються та налагодять контакти з практиками – представниками органів державної влади різних рівнів;
•    отримають експертний супровід/допомогу під час стажування;

Вимоги до учасників:

Аплікаційна форма:
Якщо вас зацікавила участь у школі та ви відповідаєте усім вищенаведеним критеріям заповніть до 5 квітня (включно) онлайн-анкету.

За додатковою інформацією звертайтесь: Мар’яна Кузьо-Рюче, координаторка проекту DRI в Україні, m.kuzio@democracy-reporting.org