Депутати підтримали звернення щодо дотримання Закону України «Про очищення влади»

Депутати підтримали звернення щодо дотримання Закону України «Про очищення влади»

28.05.2019

Сьогодні, 28 травня, обласні депутати підтримали звернення до Президента  України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо призначення на посади осіб, які підпадають під дію Закону України «Про очищення влади» та інші нормативно-правові акти стосовно очищення влади.

"Серед основних та перших вимог Революції Гідності було проведення в країні люстрації. 
Відтак прийняття у 2014 році Закону України «Про очищення влади»  стало великим досягненням та значним кроком до демократичного суспільства.
Очищення влади (люстрація) є надійним підґрунтям для побудови державного апарату з новими обличчями, відновлення довіри громадян, захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.
Люстрація здійснюється з метою недопущення до апарату управління, правоохоронних органів, на важливі посади осіб, щомають "заплямоване" минуле.
З 1991 року Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. 
На сьогодніпроведення повної люстрації,зокрема новопризначених керівників Адміністрації Президента є першочерговим засобом захисту демократії та європейських цінностей в Українській Державі, а також  дієвим інструментом, застосування якого не допускає відродження старих режимів чи рецидивів минулого, а сприяє демократизації суспільних інститутів та утвердження демократичних принципів.
Однак новообраний Президент УкраїниВолодимир Зеленський своїм указом призначив Главою Адміністрації Президента України Богдана Андрія Йосиповича без  люстраційної перевірки.
З огляду на це, Львівська обласна рада закликає Президента  України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства України та провадити кадрові призначення з урахуванням Закону України «Про очищення влади», не допускаючи на посади осіб із сумнівною репутацією", - йдеться в тексті звренення.