Депутати проголосували за приєднання патологоанатомічного бюро до Львівської обласної клінічної лікарні

Депутати проголосували за приєднання патологоанатомічного бюро до Львівської обласної клінічної лікарні

19.09.2023

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 19 вересня, прийняли рішення про реорганізацію КНП ЛОР «Львівське обласне патологоанатомічне бюро» шляхом приєднання до Львівської обласної клінічної лікарні.

Відповідно до рішення на базі Львівської обласної клінічної лікарні створюється патологоанатомічний центр зі збереженням основних засад функціонування патологоанатомічної служби в межах госпітального округу Львівської області.

Такий крок дасть можливість покращити матеріально-технічну базу, а також за рахунок програми державних гарантій отримати додатковий фінансовий ресурс, покращити якість медичної допомоги, через проведення прижиттєвої і посмертної діагностики хвороб, вивчення етіології, патогенезу і танатогенезу найбільш поширених недуг, забезпечення контролю за якістю клінічної діагностики та ефективністю лікувального процесу в закладах охорони здоров’я..

«Уже рік патанатомія не має фінансового ресурсу, тому ми дофінансовуємо її з обласного бюджету. Тепер, коли патологоанатомічне бюро працюватиме в комплексі із обласною клінічною лікарнею,  воно отримає новий поштовх до розвитку», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.