Депутатська комісія ініціює створення робочої групи з вивчення діяльності Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді

Депутатська комісія ініціює створення робочої групи з вивчення діяльності Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді

04.06.2024

Постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій сьогодні, 4 червня, ініціювала створення робочої групи для вивчення фінансово-господарської діяльності комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді».

Як пояснила заступниця голови комісії Парасковії Дворянин, обов’язком кожного депутати Львівської обласної ради є контроль за ефективним використанням коштів обласного бюджету, зокрема комунальними закладами обласного підпорядкування.

«Робоча група перевірить чи цільово використовуються бюджетні кошти Львівським обласним центром краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, чи обґрунтовано розподіляється премія між працівниками і чи справді один з працівників закладу є одночасно приватним підприємцем і надає йому ж комерційні послуги.

Плануємо відвідати заклад, проаналізувати фінансові документи та об’єктивно вивчити його діяльність», - зазначила Парасковія Дворянин.

Депутати також заслухали керівника Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді й попросили його надати на розгляд комісії фінансово-господарські документи закладу.

«Обидва комунальні заклади займаються важливою ділянкою галузі освіти – позашкіллям і будуть задіяні в організації дозвілля школярів у канікулярний період, тому маємо з’ясувати, що там відбувається насправді», - підсумувала Парасковія Дворянин.