Директором Львівського обласного спеціалізованого центру радіаційного захисту населення затверджено Тетяну Пошивак

Директором Львівського обласного спеціалізованого центру радіаційного захисту населення затверджено Тетяну Пошивак

11.02.2020

Сьогодні, 11 лютого, Львівська обласна рада затвердила на посаду директора КЗ «Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення» Тетяну Пошивак.

Вона представила на розгляд депутатів програму розвитку установи на короткострокову та довгострокову перспективу.

Відтак після рішення сесії облради з нею укладуть контракт терміном на 5 років. 

Довідково:

Пошивак Тетяна Петрівна 1953 р.н., громадянка України; повна вища освіта за спеціальністю «Лікувальна справа». З 2008 року і до тепер працює на посаді керівника центру радіаційного захист населення. За період роботи значно покращила матеріально-технічну базу центру, налагодила тісну співпрацю з громадськими Чорнобильськими організаціями "Союз Чорнобиль України", Інваліди Чорнобиля". "Ветерани Чорнобиля". "Матері Чорнобиля" "Діти Чорнобиля". "Полин Чорнобиля". "Поклоніння Чорнобиля". "Всеукраїнська спілка ліквідаторів інвалідів "Чорнобиля-86" та іншими ГО. Створила громадську консультативну наглядову раду в склад якої входять громадські чорнобильські організації, юристи та ЗМІ. Запровадила щорічне анонімне опитування пацієнтів щодо якості і доступності медичної допомоги та дотримання медперсоналом в роботі принципів етики і деонтології. Запроваджено бригадні виїзди в райони і міста області для медичних оглядів постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Створено кабінет "Хірургії одного дня". Загальний стаж професійної діяльності –  49 років.

Нагороджена численними грамотами і нагородами: у 2009 році нагороджена державною нагородою медаллю "За врятоване життя", у 2011 році присвоєно почесне звання "Заслужений лікар України", у 2017 році - колектив отримав відзнаку "За жертовну працю", відзначена подякою Міністерства соціальної політики за вагомий внесок у наданні медичної і соціальної допомоги постраждалим,  Пам'ятною відзнакою медаллю Національної гвардії України, організації "Союз Чорнобиль України", у 2018 році комісією МОЗ України центр визнано найкращим закладом в Україні по наданню медичної допомоги постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, також  відзначена грамотою обласної державної адміністрації; грамотою департаменту охорони здоров'я і обласної організації профспілки охорони здоров'я; у 2019 році до Дня ліквідатора колектив відзначено подякою Всеукраїнської асоціації "Афганці Чорнобиля".