Для сімей українських героїв організували різдвяний концерт і виступ дитячого вертепу

Для сімей українських героїв організували різдвяний концерт і виступ дитячого вертепу

30.12.2023

Концерт з нагоди різдвяних свят і виступ дитячого вертепу відбулися у сесійній залі Львівської обласної ради. Захід організували в рамках зустрічі Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, депутата Львівської обласної ради Тараса Подвірного з родинами і дітьми полонених, зниклих безвісти та загиблих захисників і захисниць України.

Заколядував і завіншував комунальний Галицький академічний камерний хор під орудою Народного артиста України Василя Яциняка. Хористи заспівали знамениті українські, американські та польські колядки «Щедрик», «We wish you merry Christmas», «Lulajże Jezuniu», «Дивная новина», «Народився на сіні», «Щедрий вечір».

Звеселив дітей і батьків дитячий вертеп Родинного дому «Покрова». Двадцятеро хлопчаків з різних регіонів України розповіли різдвяну історію спасіння новонародженого Христа.

Уособленням всесвітнього зла став русскій цар ірод–путін. Разом з спільниками лукашенком та чортом нелюд прагнув знищити усіх навколо. Йому протистояли царі, пастушки, ангелики, козак, галичанин і шахтар. «Дай сили здолати ірода нині, Дай нам перемогу і мир Україні», «Україна не впала, вона колядує. Поможи Боже війну кінчати і солдатам живими додому вертати», – попросили діти Божого Сина.

«Серед нас є діти не лише з Західної України, є також внутрішньо переселені особи. Деяка частина уже багато часу в нас, дехто менше. Є діти з Харкова, деокупованого Лиману, Маріуполя, Мелітополя, Лисичанська тощо. Коли вони до нас приїхали, багато з них навіть декілька слів не міг сказати українською. Тепер, мабуть, ви й не помітили, що вони колись говорили російською. Це дуже приємно, що під опікою отців-салезіан, у нашому будинку вони виховуються поряд із нами. Ці знання вони зможуть принести до своїх домівок. Вони дізналися, що таке українська традиція, що таке святкування Різдва і як це є радісно ділитися цією радістю з іншими. Цією маленькою покровською родиною ми вітаємо кожного з вас з різдвяними святами! Щоби домівка кожного наповнилася теплом, а душа світлом і добром», – зазначив виховник Андрій Помірко.